Workshops

Groene Week

Bij voldoende aanmeldingen zal er in het voorjaar weer een 'groene week' georganiseerd worden.

Een groene week is een periode van vijf (of meer- tot 40) dagen, waarbij een oud ayurvedisch dieet wordt gevolgd. Het is een pittige week, om je patronen en gewoonten onder de loep te nemen en te doorbreken. Een week om je te reinigen van ballaststoffen en negatieve emoties, die in de loop van het jaar zijn opgebouwd.

Er worden alleen groen fruit en groene groenten gegeten en veel water en Yogi Tea thee gedronken. Van de groene groenten kunnen lekkere soepen, salades en andere gerechten gemaakt worden. Er staan heerlijke recepten in het speciaal voor deze week geschreven kookboek van Christine Michon: ‘Groen en gezond’. Het boek is in de boekhandel en ook bij Yogaschool Sat Nam verkrijgbaar. 

Het 'groene dieet' is een opbouwend dieet. Het is een zogenaamd mono-dieet. Je kiest voor bepaalde voedingsmiddelen vanwege hun helende werking. Een mono-dieet is veiliger en gemakkelijker vol te houden dan een volledige vastenkuur en vaak nog effectiever ook. Het 'groene dieet' kan gedaan worden om het lichaam alkalischer te maken (basisch), om overtollig gewicht kwijt te raken, om weer een schone huid te krijgen en om de lever te reinigen. Het dieet werkt ook ontslijmend. Bij het groene dieet moet voldoende water gedronken worden, ruim anderhalve liter per dag, om het ontgiftigingdproces te ondersteunen. Ook het drinken van de Ayurvedische Yogi Tea, te koop in natuur- en reformwinkels, hoort bij dit dieet.


Bij het dieet houden we rekening met ons spijsverteringsritme, Het lichaam heeft in een etmaal 8 uur nodig om het voedsel op te nemen, 8 uur om het te verteren en het heeft 8 uur nodig om de reststoffen kwijt te raken. De beste tijd om te eten is tussen 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds. De hoeveelheid voedsel die gegeten wordt zal van persoon tot persoon verschillen. Er hoeven geen caloriën te worden geteld. Er zijn veel indivuduele aanpassingen mogelijk bij dit dieet.

Wil je dat er een groen week komt, meld je dan zo vroeg mogelijk aan. De week gaat door met 4 aanmeldingen. Datum en tijd worden nader bekend gemaakt op de 'nieuws' pagina.